Најбоља играчица Републике Српске И репрезентативка БиХ у категоријама до 12, 14 и 16 година у 2022 години Теа Ковачевић, остварила је још један велики тениски резултат, освојила је традиционални јуниорски турнир у конкуренцији до 14 година из календара Тенис Европе који се играо на теренима ТК Црвена звезда у Београду.

 
Наиме, Теи је пошло за руком да у веома јакој конкуренцији освоји пехар у синглу, али затим и у дублу са Александром Чоловић.
 
Теа је постала први јуниор из Босне и Херцеговине којем је пошло за руком да освоји овај турнир, и то у обје категорије. 
 
За бодове на европској ранг листи борило се 128 такмичара из 17 земаља који су у престоницу Србије стигли са свих страна меридијана, од Канаде до Аустралије.
 
Подсјетићемо, крајем прошле године Теа је освојила прво мјесто на тениском турниру из календара Тенис Европе у категорији јуниорки до 14 година старости, који се одржао у Тениској академији "СЕТ" у Широком Бријегу од 29.10. до 05.11.2022. године.
 
То је био заиста велики резултат за Теу Ковачевић, имајући у виду да има дванаест година, те да се овај турнир играо у категорији 14&У. Ковачевића је у овој такмичарској сезони већ освајала турнире из календара Тенис Европе у својој старосној доби (У12 ) у појединачној конкуренцији и игри парова.